Nu achizitiona un telefon scump pentru copilul tau. Nu uita ca acesta nu este un accesoriu cu care sa se laude in fata colegilor, ci o necesitate. Explica-i si lui acest lucru. Pentru un copil, este de ajuns un telefon simplu, fara prea multe functii, mai ales pentru ca nu stii inca daca va avea foarte mare grjija de el.Este recomandat sa ii oferi un telefon cu o cartela reincarcabila. Un abonament nu il va invata sa gestioneze creditul consumat si mai mult decat atat, este foarte posibil sa isi sune toti prietenii, doar pentru ca are credit nelimitat.Spune-i sa nu isi etaleze telefonul mobil atunci cand merge pe strada si sa nu il lase pe banca la scoala. Explica-i foarte clar care sunt pericolele.Atentioneaza-l pe copil sa nu doarma cu telefonul mobil langa cap si explica-i ca acesta emana niste radiatii care in timp il pot imbolnavi.

 

 Oamenii pot comunica si pot da unu de celalalt indiferent unde se afla atata vreme cat exista semnal la telefon. Acum 15 ani in urma, nu exista nicio alta modalitate de a apela pe cineva care nu avea acces la telefoanele conventionale. In plus, tehnologia furnizata impreuna cu telefoanele mobile au facut viata mai usoara. Telefoanele mobile nu sunt doar telefoane ci, pot include, de asemenea, calendar, agenda, alarma, camera fot si tot felul de dispositive pentru a face viata mai usoara. Cele mai noi telefoane mobile pot fi folosite ca un computer de buzunar si deja au capatat o denumire noua si anume smartphone-uri din clasa carora doresc sa enumar cateva din numele care au o rezonanta puternica si anume seria iPhone, Samsung galaxy s3, Samsung i9100, galaxy s2 si binecunoscutele blackberry, blackberry 9790. Un alt avantaj al telefonului mobil este siguranta. Telefoanele mobile si chiar telefoane ieftine, permit localizarea utilizatorului acestora daca se afla in raza a trei antene de telefonie mobila permitand astfel gasirea si o interventie rapida in caz de accident sau ratacire si mai mult decat atat, tehnologia de formare a numarului de telefon permite oamenilor sa contacteze numerele de urgenta apasand un singur buton.

 

 

 

Avantajele si dezavantajele telefoanelor mobiletelefoane noi mobile sunt cea mai recenta inventie a secolului 21. Telefoanele de ultima generatie precum Samsung i930 sau Blackberry 9900 bold inca sunt niste dispositive noi in multe tari. In acest secol al nostru, telefonul mobil a devenit o asa necesitate incat unii dintre noi nici nu parasesc casa fara el. Pentru multi oameni, e un mod de a comunica foarte convenient si multi parinti le ofera copiilor lor un telefon mobil pe motive de siguranta, pentru a tine legatura cu ei atunci cand sunt plecati. Aceste dispositive de comunicare mobila au lasat o amprenta pregnanta asupra societatii noastre si de aici a aparut si o multitudine de oferte telefoane pe piata menite sa satisfaca toate cerintele. Ca avantaje, pot sa enumer cel putin trei avantaje principale si anume, telefoanele au facut comunicarea mult mai usoara, utilizatorii de telefoane beneficiaza si de dispositive suplimentare cum ar fi camera foto/ video sa aparat de pozitionare globala (GPS) si in cele din urma, telefoanele mobile ofera siguranta pentru utilizatorul lor.

 

 

De unde exista aceasta frica pentru telefoanele mobile? Telefoanele emit o radiatie electromagnetica. In general, atunci cand oamenii aud de “radiatie”, se gandesc la ceva ce tine de chimioterapie sau la bomba atomica, fara sa realizeze ca radiatia este doar un termen care explica cum energia este transferata prin unde. Aceasta reactie negativa a dus la gandul ca telefoanele mobile pot cauza cancer sau alte boli.

 

 

 

Se impun  – mai ales la copii – o serie de măsuri preventive, care să asigure o oarecare protecţie împotriva radiaţiei provenite de la telefonul mobil:

• dacă sunteţi gravidă evitaţi să ţineţi telefonul mobil în buzunarele de la brâu sau agătat de gât,
• nu lăsaţi telefonul mobil în camera copilului sau în imediata lui apropiere (cărucior, pătuţ),
• ţineţi închis telefonul mobil când sunteţi acasă,
• încercaţi să limitaţi convorbirile pe mobil la perioade cât mai scurte de timp, iar acasă folosiţi pe cât posibil reţeaua de telefonie fixă,
• nu folosiţi în maşină telefonul mobil,
• nu dormiţi cu telefonul mobil pe noptieră şi evitaţi să-l folosiţi ca ceas deşteptător,
• nu puneţi telefonul mobil la ureche până nu a răspuns interlocutorul,
• nu permiteţi folosirea de telefoane mobile copiilor până la vârsta de 10 ani,
• restricţionaţi folosirea telefoanelor mobile la copiii cu vârste între 10 şi 16 ani.